Schooltijden

Op basisschool Bösdael werken we met een continurooster met vier gelijke dagen en één dag met een vrije middag.  De kinderen nemen op de vier “lange” dagen hun eigen  lunch mee.

Vanaf tien minuten voor schooltijd mogen de kinderen naar hun groepslokaal gaan; de leerkrachten zijn dan daar aanwezig. De ouders kunnen met de kinderen meekomen; op die manier zijn informele contacten mogelijk en kan, indien nodig, kort informatie uitgewisseld worden.

Omdat de kinderen direct naar hun lokaal kunnen doorlopen, is er op die momenten geen direct toezicht nodig op de speelplaats. Vaak is er wel een MT-lid op het plein die aangesproken kan worden voor korte vragen en die een oogje in het zeil houdt.

Tijdens de pauze momenten op het plein, zowel in de ochtend als tussen de middag spelen de kinderen buiten.  Niet alle groepen hebben tegelijkertijd pauze. In de pauzes mogen de kinderen gebruik maken van de speelplaats en van het plein tegenover de school. Groep 1-2 maakt gebruik van de speelplaats aan hun zijde van het gebouw. Het team zal per toerbeurt toezicht houden tijdens het buitenspelen.

Iedere groep komt wekelijks aan de beurt om gebruik te maken van het voetbalveldje.

 Maandag 8.30-14:15
 Dinsdag 8.30-14:15
 Woensdag 8.30-12.30
 Donderdag 8.30-14:15
 Vrijdag 8.30-14:15